Filppa.com

Lyhyempi oppimäärä

Sarja on ilmestynyt vuodesta 2005 Oulun Yliopiston Ylioppilaskunnan julkaisemassa Ylkkäri - Oulun ylioppilaslehdessä.

Lyhyempi oppimäärä alkoi läpileikkauksella OYY:n historiasta. Sarja käsittelee 30 sivun (vuosina 2005-2006) verran ylioppilaskunnan ja sen sidosryhmien tapahtumia menneiltä vuosikymmeniltä. Sarjakuva käy läpi kehityksen perustamisesta, 2000-luvulle, opiskelijakulttuuria, -politiikaa ja -elämän kiemuroita, sekä yhteiskunnallisia aatteita, huumorilla ja pilkkeellä silmäkulmassa.

Sarjassa esiintyvillä henkilöhahmoilla on vain nimellisiä yhtäläisyyksiä todellisuuteen. Sarjan piirroshenkilöt eivät välttämättä vastaa todellisuutta. Kuitenkin tunnelmallisesti liikutaan ajanhengen mukaisissa olosuhteissa.

Vuonna 2007 Lyhyempi oppimäärä piti pitkän tauon, jotta sarjakuvantekijä saatiin valmistumaan. Valmistumisen jälkeen vuonna 2008 sarja aloitti uudelleen. Siitä lähtien Lyhyempi oppimäärä on pureutunut yliopistomaailman kiemuroihin ja ääritilanteisiin. Tauon jälkeen ensimmäinen sivu (n:o 31) teemana on tieteellinen jargon.

Kaikki Ylkkäri - Oulun ylioppilaslehdessä julkaistut Lyhyemmät oppimäärät ovat luettavissa Ylkkärin internet-sivuilla. Lue lisää...