Vastarannan Siili – Ajanvietettä

Vastarannan Siili (vasemmalla) joutui Siiliveljensä (keskellä) kanssa koronaviruksen vuoksi jäämään perheensä kanssa kotiin ja hetkessä he huomasivat, että aika käy toisinaan pitkäksi.

Samalla sohvalla aikaansa kuluttava sarjakuvantekijä Harri Filppa (oikealla) päätti, että jotain on nyt tehtävä, koska televisiosta loppuu jo nähtävä!

Lue Vastarannan Siili unten mailla…

Pitkästyttävät hetket voi nyt unohtaa! Vastarannan Siilin ensimmäinen sarjakuva-albumi on luettavissa sähköisenä versiona. Klikkaamalla kirjan kantta avautuu se sinun selaimessasi uuteen ikkunaan…

Tilaa Vastarannan Siili -kirjoja kätevästi Turun Sarjakuvakaupan verkkokaupasta (Maaliskuun loppuun saakka kotimaahan ilman postikuluja)

Väritystehtäviä omalle tulostimelle

Lataa, tulosta ja väritä Vastarannan Siilin maailma juuri sinun halumaasi väriloistoon. Väritystiedostosta löytyy sekä helppoja että haastavia värityskuvia. Vastarannan Siili toivottaa kaikille hillittömän mukavia värityshetkiä.

Sähköisiä väritystehtäviä

Voit värittää Vastarannan Siilin maailmaa myös digitaalisesti, esimerkiksi tietokoneella tai tabletillal. Valitsemalla alta haluamasi värityskuvan, niin se avautuu selaimessasi uuteen ikkunaan…

Sarjakuvapaja – Sarjakuvan perusteet

Sarjakuvahaaste!

Sarjakuvahaasteessa tavoitteena on saattaa pajassa valmistuneet teokset muiden lukijoiden nähtäville. haastamme kaikki suomalaiset osallistumaan sarjakuvapajaan ja julkaisemaan teoksensa sosiaalisessa mediassa tunnisteella, jotka olemme jaoitelleet ikäryhmittäin.
#sarjakuva1 – Lasten tekemät teokset
#sarjakuva2 – Nuorten taiteilut
#sarjakuva3 – Aikuisten kuvitetut tarinat

Haasteeseen lähetetyistä töistä muodostuvat näyttelyt, jotka ovat katsottavissa muun muassa instagramissa ja facebookissa asiasanoja käyttäen. Inspiroitukaa, osallistukaa, lukekaa muiden teoksia, tykkäilkää ja kommentoikaa. Koska tässä maailmantilanteessa lähikontakteja tulee välttää niin lämmitetään tykkäyksillä ja kommenteilla muiden osallistujien mieliä.

Suoralinkki Sarjakuvahaasteeseen: Facebook

Haaste on avoinna 10.4.2020 saakka. Ja haasteesta muodostuva näyttely on esillä Viraalisarjakuvafestivaalille, joka järjestetään 11.-12.4.2020. Kaikkien osallistujien kesken arvotaan tuotepalkintoja. Voittajat julkistetaan Viraalisarjakuvafestivaalilla: http://www.oulucomics.com/fi/viraali/

Kuuntele musiikkia ja katso konsertti

Vastarannan Siilin taustalta löytyy sarjakuvien lisäksi koko perheen musiikkia.

Kyösti Salmijärvi (toinen oikealta) & Markus Lampela (toinen vasemmalta) alias Soiva Siili on tehnyt ja esittänyt ammatikseen lastenmusiikkia vuodesta 1995 lähtien. Jukka Takalo (vasemmalla) on lauluntekijä, joka aloitti popparina Aknestik-yhtyeessä ja on sittemmin soolourallaan tehnyt poppia ja kantaaottavia kupletteja.

Kirjoja ja muita siili-tuotteita löydät myös miizukan verkkokaupasta…

Vastarannan Siilin serkku Striimipirtissä livetaltiointi